Sunday, 22 September 2013

My New Posting!

...Assalamu'alaikum WBT...


Hmmm... Dah lame rasanya tak update blog! Busy jugak sebenarnya, now I'm in Psychiatric Posting with my new postingmates! Yeahh! I like them even sumtimes rindu jugak kat postingmates lama... >,< Tp hidup ni kena pandai sesuaikan diri... XD

My first day entering Psychiatry Ward, huhu... I can't imagine, takutnya nak dekat dgn dorang. Yela sebelum tak de exposure pun macamane la nak berhadapan dgn insan seperti mereka... Tapi bila dah makin hari ke sana, diorang best sebenarnya. Happy je tengok dorang. Ada yang degree holder u know >,< Tapi most of them suka speaking! Hehe... hebat!


Melihatkan keadaan mereka, I feel very thankful to Allah coz I still waras... Allah berikan mental yang sihat... Dorang pun tak ingin jadi camtu, tapi kalau Allah nak kurniakan sakit macam tu kita sebagai manusia tak boleh nak tolak... Ada tu, sebab memang dah genetik. So, turun pulak sakit tu kat dorang. Subhanallah. Allah Maha Berkehendak! Ada yang jadi camtu sebab substance-induced! Kalau yg ni, insyaAllah boleh elak dgn syarat jangan sesekali gatal nak amik DADAH. Tak pasal-pasal Allah tarik nikmat kewarasan...

Tapi posting ni memang menarik! Cuma yang tak menariknya bila lecture la... Hehe... Itu tuk semua posting >,< Whatever it is! Yang penting kalau ada niat nak belajar, bosan macamana pun kita tetap akan belajar... Hehe.. Jangan beralasan ye! =P


So, teruskan usaha! Teruskan belajar! InsyaAllah satu hari nanti kita boleh sumbangkan ilmu kita ini kepada masyarakat! Boleh sumbangkan juga kepakaran kepada ummat! At least, kalau tak dapat nak buat semua jangan tinggal semua! Ada jugak amal jariah nanti kan... ^^, 

Akhir sekali nak share Quote dari Imam Syafi'e:
"Bila kamu x tahan lelahnya belajar, maka kamu akan menanggung peritnya kebodohan.."

No comments:

Post a Comment